Vaihtoehtoinen tulevaisuus Mitä Suomessa ja maailmassa voisi tapahtua, jos PersKeKo-hallitus ja kaikki sen vastineet maailmalla löytäisivät aidon kompromissin...

Kreikan syksy

Eipä Eurooppa tiennyt, minkä prosessin se käynnisti Kreikka-sopallaan. Syksystä 2015 tuli hyvinkin mielenkiintoinen. Kreikan valtionyhtiöiden yksityistäminen toteutettiin luonnollisestikin niin, että saksalaiset yhtiöt ostivat ne, sillä kreikkalaisilla ei enää ollut varaa siihen kaiken näivetyspolitiikan jälkeen. Kaikkien palveluiden hinnat määriteltiin niin, että ne todellakin kattoivat palveluista syntyvät kulut. Tosin saksalaiset eivät olleet ymmärtäneet, miten vähän rahaa Kreikan kansalaisilla on, joten junat tyhjenivät, ihmiset joutuivat muuttamaan kaupungeista maalle pakoon saksalaisyhtiöiden kohtuuttomia hintoja, autot lakkasivat kulkemasta ja yksityistetyt palvelut menivät konkurssiin yksi toisensa jälkeen. Sairaalat sulkivat nopeutuvaan tahtiin oviaan, aseelliset ryöstöt lisääntyivät, näpistykset ruokakaupoista lisääntyivät, ja lopulta tartuntataudit alkoivat niittää kansaa. Välimeren pakolaiset valtasivat kaupungeissa hylättyjä asuntoja, lämmittivät niitä polttamalla jätteitä, joita ajelehti tonnitolkulla kaduilla, ja varastivat veden ja ruoan.

Muussa Euroopassa seurattiin kauhulla Kreikan katastrofia. Kaikille oli selvää, että EKP, IMF ja EU olivat vastuussa kokonaisen kansan tuhoamisesta, ja kauhulla mietittiin, mikä maa olisi seuraava. Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa alkoivat mielenosoitukset, jotka nopeaan tahtiin laajenivat muihinkin maihin. Ranskassa väkivallanteot eivät olleet enää puhtaasti islamistinen ilmiö, vaan myös paikalliset tarttuivat aseisiin. Poliitikkoja tapettiin ympäri Eurooppaa nopeaan tahtiin, ja virkamiehet erosivat viroistaan. Poliitikoilla ei ollut oikeutta erota tehtävistään, mutta suuri osa pakeni joka tapauksessa, jolloin he eivät kyenneet hoitamaan tehtäviään. Yhdysvallat tarjosivat aseellista apua kansalaisten taltuttamiseen, mutta koska se olisi edellyttänyt valtavien ihmismäärien tappamista, eivät Euroopan valtiot uskaltaneet päästää Yhdysvaltoja paikalle. Liian moni olisi menettänyt lähiomaisiaan.

-----

Angela Merkel heräsi pudotessaan sängystään. Uni oli ollut pelottavan vakuuttava, eikä hän tiennyt mitä hänen pitäisi tehdä. Sen hän kuitenkin ymmärsi hyvin selkeästi, että Saksa oli koko ajan nähnyt Kreikan aivan väärässä valossa. Saksa ei ollut ymmärtänyt, ettei kehitysmaata pysty kehittämään rahaa antamalla, eikä toisaalta myöskään vallan kaappaamalla, ellei todellakin ymmärrä miten maa toimii. Saksa oli ollut hyvällä asialla, mutta keinot olivat auttamatta vääriä. "Raha ei toimi niin, että se valuisi rikkailta köyhille", hän mietti. "Se on osoitettu kerta toisensa jälkeen, mutta jotenkin sitä on kovin vaikea hahmottaa." Sitten hänen katseensa valaistui. "Mutta toinenkin asia on todistettu kerta toisensa jälkeen! Raha totta totisesti valuu köyhiltä rikkaille! Siitähän tässä on kyse, me olemme antaneet rahaa väärille henkilöille! Jos annammekin rahat köyhille, ne rahat varmuudella valuvat juuri niille rikkaille, joiden olemassaolosta on köyhille eniten hyötyä ja iloa!"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Olin kolme viikkoa sitten erään pienen p-kreikkalaisen kaupungin rautatieasemalla.
Juttelin niitä näitä erään pakolaisen kanssa. Eräs nuori nainen, pakolainen hänkin alkoi pyörimään siinä ympäri. Juttelukaverini kävi asemarakennuksessa ja tämä nuori nainen ehdotti kauppoja; hänen ruumiinsa oli minun käytettävissä. Hinta oli yksi (1) €uro. Eli tässä pisteessä nyt ollaan. Itse olen 64-vuotias ukontuuttero, joten myynnistä oli kyse.
En ostanut, jos se nyt jotakuta kiinnostaa.

Henry

Käyttäjän MikaelaPeth1 kuva
Mikaela Peth

On itsestäänselvää, että jos EU jatkaa nykypolitiikkaansa, ongelmat syvenevät ja laajenevat. Pankkikriisiä torjumalla varmistetaan se, että kansalaiskriisi toteutuu, yksi EU-maa kerrallaan. Suomi tulee nopeasti Kreikan jälkeen jo ihan kokonsa takia. Heti Portugalin jälkeen, ellei jopa ennen.

On aika erikoista, että poliittisia rakenteita arvostetaan enemmän kuin kansalaisia. Se toki saattaa johtua siitä, etteivät nykypoliitikot ole henkilökohtaisesti kokeneet, mitä siinä vaiheessa tapahtuu kun kansa lopullisesti suuttuu. "Ei meidän aikanamme sellaista voisi tapahtua." Ei, vaikka Venäjällä se jo tapahtuu. Mutta sillekin löytyy oma saksalaisselityksensä: "Putin elää omassa todellisuudessaan."

Toimituksen poiminnat