Vaihtoehtoinen tulevaisuus Mitä Suomessa ja maailmassa voisi tapahtua, jos PersKeKo-hallitus ja kaikki sen vastineet maailmalla löytäisivät aidon kompromissin...

Mikä ihme tämä blogi oikein on?

Mikä ihme tämä blogi oikein on?

Tämä blogi sai alkunsa hallitusneuvotteluiden aikaan, kun Suomessa keskityttiin kotimaan politiikkaan ja Kreikan tukipaketteihin samalla, kun etelä-Euroopan pakolaisongelma alkoi kaatua käsiin. Aloin miettiä, miten EU:n ja Suomen edut olisi mahdollista sovittaa yhteen, jolloin käteväksi ratkaisuksi muodostui Ahvenanmaan kaltainen autonominen pakolaisvaltio, jonka rahoitus tulisi EU:lta.

Seuraavaksi jäin miettimään, millaiseen paikkaan tuollainen pakolaisvaltio kannattaisi sijoittaa, ja nopeasti tajusin, että maapinta-alan rajallisuus pakottaa toimimaan tehokkaasti: New York, Hong Kong ja koko Japani ovat esimerkkejä hyvin hoidetusta pinta-alan niukkuudesta. Toki niissäkin on omat ongelmansa, mutta jos kokonaisuutta rakennetaankin niin, että noita tunnettuja ongelmia pyritään ratkaisemaan jo etukäteen, on mahdollista luoda jotain aivan uutta ja ennennäkemätöntä.

Sitä kautta kohteeksi valikoitui Suomenlinna: tarpeeksi lähellä pääkaupunkiseutua, jotta rakennusvaiheen palvelurakenne olisi mahdollista järjestää, ja tarpeeksi vettä ympärillä, jotta tehokkuuteen olisi pakko keskittyä alusta alkaen. EU:n asukasmäärätavoitteeksi asetin vähintään miljoona henkeä, jolloin saarivaltiosta voisi tulla aidosti toimiva kansainvälisen kaupan keskittymä.

Saarivaltion rakennuksen lisäksi käsittelen välillä myös Suomen kotimaanpolitiikkaa ja kansainvälistä politiikkaa, ajankohtaiset uutisaiheet yleensä tavalla tai toisella ohjaavat kirjoittamistani.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat